استفاده از3G ، 4G و یا 2G تاثیری بر عمر باتری دارد؟
از زمان رواج استفاده ازگوشیهای هوشمند، کاربری تلفن همراه نیز با تغییرات چشمگیری مواجه شده به طوری که از وسیلهای برای برقراری مکالمه صوتی و تبادل پیام کوتاه به ابزاری برای وبگردی، گوش دادن به موسیقی، مشاهده فیلم و تصویر و بازی تبدیل شده است.
با وجود این تنوع کاربری و جایگاه مهم گوشیهای هوشمند در زندگی روزمره، طول عمر باتری و مدت زمان نگهداری شارژ برای بهرهبرداری هر چه بهتر از آن از اهمیت ویژهای برخوردار است.
در این میان نمیتوان نقش استفاده از صفحه نمایش بزرگ، پردازشگرهای قدرتمند و افزودن امکانات جدید به گوشیها را در از دست رفتن شارژ و خالی شدن باتری نادیده گرفت.
اما موضوع اینجاست که حالا ایرانیها با پدیده جدیدی مواجه شدهاند که باعث میشود شارژ موبایل آنها زودتر خالی شود.
این پدیده جدید اعطای مجوز نسل 3 و بالاتر به اپراتورهای تلفن همراه در کشور است.
حال پرسش این است که آیا استفاده از فناوریهای3G ، 4G و یا 2G تاثیری بر عمر باتری و مصرف بهینه شارژ دارد و آیا میزان مصرف باتری در این فناوریها با هم تفاوت دارد؟
در ادامه با ما همراه باشید...
|
|
میتوان گفت در زمانی که از گوشیها فقط برای مکالمه استفاده میشود میزان مصرف انرژی در همه نسلها یکسان است و حتی وقتی که آنها در حالت بیکار و بیاستفاده قرار دارند مصرف انرژی در هر 2 نسل تفاوت چندانی نشان نمیدهد.
با وجود این که میتوان در گوشیهای 3G و 4G مدت زمان standby را کاهش داد و در مصرف شارژ صرفه جویی کرد، اما علت اصلی در کاهش شارژ آنها، عدم پوشش گسترده شبکه 3G است چرا که استفاده از این تکنولوژی هنوز به طور کامل در کشور رواج نیافته و بیشتر نواحی هنوز تحت پوشش 2G قرار دارند. بنابراین زمانی که شما وارد مکانی میشوید که از امکانات 3G استفاده نمیکند بخش مهمی از شارژ باتری گوشی در تلاش بیفایدهای برای یافتن نزدیکترین پوشش3G مصرف میشود. جالب آنکه این کار دوباره برای یافتن پوشش 2G تکرار خواهد شد اما این بار نسبت به دفعه قبل شارژ کمتری صرف این کار میشود.
کسانی که به کشورهای پیشرفته سفر کردهاند همواره متوجه تغییر پوشش شبکه خود از 3G به 4G شدهاند که این امر نیز منجر به کاهش قابل ملاحظه باتری آنها شده است. به همین منظور آنها که باتجربهتر هستند همواره از شارژرهای همراه در سفرهای خود استفاده میکنند تا با مشکل خالی شدن ناگهانی باتری و از دست دادن فرصت عکاسی و غیره مواجه نشوند.
اکنون حالتی را در نظر بگیرید که پوشش کافی برای 3G وجود ندارد و سیگنال آن در برخی مناطق در نوسان بوده و یا ضعیف است. در این حالت در زمان انتقال دادهها و استفاده از اینترنت، مصرف شارژ باتری به طور قابل ملاحظهای افزایش یافته و به 2 برابر مصرف در 2G میرسد ، اما در شرایط پوشش مناسب شبکه، 3G و 4G برای دانلود حجم بالای اطلاعات بسیار مناسب بوده و به باتری هیچ آسیبی نمیرساند. به طور کلی در حومه شهر و یا در مکانی با سیگنال ضعیف، عمر باتری و مدت زمان شارژ آن در گوشیهای 3G و 4G کاهش مییابد.
در این گوشیها، دانلود اطلاعات، بازی و گوش دادن به موسیقی و دیدن فیلم و تصویر بیش از هر گوشی دیگری باعث مصرف شارژ و خالی شدن باتری میشود.اما راهحل چیست؟ شاید بهترین و موثرترین راه برای افزایش عمر باتری در گوشیهای 3G و 4G، غیر فعال کردن گزینه wi-fi است. وقتی به اینترنت نیازی ندارید حتما این گزینه را غیرفعال کنید. خاموش کردن بلوتوث و قرار دادن گوشی در حالت airplane mood نیزمیتواند در حفظ شارژ موثر باشد.
و موضوع آخر این که با توجه به ورود ایران به نسلهای پیشرفته موبایلی کارشناسان بازار از احتمال افزایش فروش شارژرهای همراه که با یکبار شارژ امکان چندین بار شارژ موبایلها را فراهم میکنند بیشتر خواهد شد. این شارژرها در کشورهای دیگر رونق خوبی دارند اما در ایران هنوز وسیلهای غیر ضروری تشخیص داده میشود که با توجه به مهاجرت کشور به نسلهای بالاتر موبایل این ابزار نقش خود را در کشور نشان میدهند.